Norges vakreste daler

Å kåre Norges vakreste daler er nesten ikke mulig. Det finnes hundrevis av vakre daler her i landet. Likevel har vi plukket ut en liten håndfull av vakre daler vi har her i landet. vårt.

Alle dalene kan tilby godt merkede fotturer i et majestetisk natur. Vil du vandre, fiske, padle eller gå på ski? Kanskje du heller foretrekker å ta tog for å beundre de vakre dalene?

Innerdalen – Norges vakreste fjelldal

Innerdalen blir kalt Norges vakreste fjelldal, og vi skjønner fort hvorfor. Innerdalen ligger mellom Sunndalsøra og Tingvoll. Turen er på ca. fire km og det tar omtrent en time å gå til innerst i dalen.

Vil du oppleve det majestetiske Dalatårnet, krystallklart vann, bekker og breer? I så fall er dette en turen å gå. Stien innover dalføret er godt merket og enkel å gå. Innerst i dalen ligger en koselig setervoll, der har de ulike gårdsdyr og en liten kiosk.

Reisadalen – Historisk vandrerute

Reisadalen ligger i Troms kommune, og turstien går innover dalen fra Saraelv. Fotturen er ikke for nybegynnere ettersom at den måler hele 46,4 km. Ta med telt eller beregn å overnatte på hyttene innover dalen, for turen er beregnet til å ta rundt 3 dager. Du kan også leie deg en elvebåt ved Reisaelva, om du foretrekker å oppleve dalen på en enklere måte.

Denne dalen har ville naturopplevelser året rundt! Her finnes det spektakulære fosser, dype skoger, viddelandskap, elver og trange sidedaler. Reisa Nasjonalpark er rette sted å besøke, om du vil oppleve et unik stykke norsk natur!

Tundradalen – Perfekt for fjellfiske

Tundradalen ligger i Skjåk kommune og er et helt perfekt sted å gå om du liker å fiske. Turstien går innover langs dalen og passer de aller fleste da det er lett å gå. Grei tur om du vil ha liten stigning og en forholdsvis middels tur som er lite krevende. Tur/retur er 8,5 km.

Ørret er den eneste fiskesorten som finnes i elva, men størrelsen er til gjengjeld på i snitt 300 til 700 g. Tundradalen kan tilby typisk innlandsnatur, med høye fjell, brede elver, variert terreng, skoger og åpent landskap.

Ville, vakre Utladalen

Utladalen er en dal i Sogn, i Årdal kommune. Hele turen rundt Utladalen kan være krevende, men kan kombineres med hyttetur. Her er topper, fosser, elver og et spennende eventyr for fjellvandrere. En rundtur gjennom dalen er ca. 17 km lang. Har du ikke vært der enda? I så fall har du virkelig noe vakkert i vente!

Flåmsdalen – Kanskje ser du huldra?

Sist, men absolutt ikke minst så kommer Flåmsdalen! Dalen finner du i Aurland kommune, der dalen er en stor attraksjon i seg selv! Her kommer det turister fra hele verden for å ta den kjente Flåmsbanen, eller sykle eller gå Rallarveien som går langs togbanen. Dette er en 18 km lang togtur fullspekket med majestetiske fjell, fosser og daler.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *