Norske sommerbyer

Norske sommerbyer med deilig temperatur og flotte strender.

Dersom du er lei av overfylte strender i Syden, eller bare vil tilbringe ferien din her i Norge, er valgene mange. Norge er ikke bare kaldt og surt, vi har også koselige byer hvor du kan oppleve varme og strandliv. Her kan du skape noen flotte ferieminner som du kan ta med deg resten av livet, ofte til en billig pris. Norske sommerbyer kan også ofte by på ulike festivaler, messer og festligheter. Derfor er det fult mulig å kombinere en sommerferie med litt kultur.

Ta for eksempel sommerbyen Sandefjord. Vøra er en av de mest populære strendene i dette området, og gir deg den perfekte sommerfølelsen. Der finner du også muligheter for å spille volleyball i sanden. Granholmen er også en veldig fin strand både for familier og unge. Det er fort gjort å glemme at vi ikke trenger å sitte flere timer på et fly for å oppleve vakre sand-strender. Norge har en vakker natur med både høye fjell, vakre daler og majestetiske fjorder – selvfølgelig finnes det også noen eksotiske sand strender rundt om i vårt langstrakte land.

Sørlandet

Arendal er en annen veldig fin sommerby i Norge. Den ligger i Aust-Agder fylke, og har generelt et godt klima om sommeren. Med et yrende byliv rundt brygga, også kalt Pollen, er alt lagt til rette for kos og sene sommerkvelder med pils. Det finnes også fine båtturer ut til Tromøya, som du kan bli med på. Sørlandet er generelt kjent for å ha by på masse sol og det er lett å forstå hvorfor barnefamilier ofte legger turen innom Sørlandet om somrene.

I Kristiansand finnes det svært mange muligheter for både store og små om sommeren. Dyreparken i Kristiansand er en selvsagt favoritt, som for mange troner på toppen av familieaktiviteter om sommeren. Ved siden av denne dyreparken ligger også IKEA. Kan det bli mer perfekt?

Tønsberg og Nøtterøy

Tønsberg i Vestfold er en vakker sommerby. Her kan du besøke Slottsfjellfestivalen som et av de store høydepunktene i løpet av sommeren. Her ligger også strendene på rekke og rad helt ut til Nøtterøy. På brygga i Tønsberg er det i tillegg et yrende byliv om sommeren, med mange fine båter og fine utesteder.

Stavern i Vestfold er også veldig fin. Den ligger ca. 10 minutters kjøretur fra Larvik. Stavernsfestivalen huser mange store artister i løpet av sommeren. Også temperaturene her er utrolig deilige og det finnes strender her. Norsk sommer har aldri vært vakrere!

Horten i Vestfold

Horten i Vestfold fylke kan skilte med deilige temperaturer og strender. Her kan du ta med deg parasoll, engangsgrill, badeball og solkrem – så er sommeren klar for å nytes. Dette er en populær strand om sommeren, men langt mindre folksom enn i for eksempel Syden.

Fra Horten er det ikke langt til Moss og Bastø Fosen. Dette er bilferja mellom Vestfold og Østfold. Her kan temperaturene stige over 30 varmegrader om sommeren, og du kan få smake på hva norsk sommer er god for. Husk solhatten, høy solfaktor, bikini og godt humør!

Østfold

I Østfold er det også mange fine sommerbyer. Fredrikstad kan skilte med et utrolig yrende byliv og fine lange sandstrender. Her er det vakre åker-områder med gylne korn, noe som kan minne mye om Danmark og den danske sommeren vi nordmenn elsker så høyt. I Halden finner du også mange spennende aktiviteter, og en hjemsøkt festning som fascinerer både store og små. Østfold er også kjent for mange spennende og underholdene festivaler om sommeren. Her har du altså mulighet til å få noen solstråler på kroppen, mens du er på magiske festivaler. Søke deg litt rundt på nettet og du kan slå både festival- og solsommeren i en smekk.

Oslo

Oslo er også veldig fint om sommeren. Hovedstaden i Norge kan skilte med mange fine badestrender og aktiviteter i varmen for store og små. Her har du også mulighet til å besøke museer og shoppe mellom slagene. Dette er det perfekte valget om du vil ha en urban sommer. Mange vestlendinger velger å dra til Oslo om sommeren, her får du oppleve storbylivet samtidig som det er en større sjanse til å få slikket litt sol. Hovedstadens parker er ofte fulle av solglade mennesker om sommeren, og hva er vell bedre enn en skikkelig solfylt dag omringet av glad mennesker, fin natur og noe godt å drikke.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *