Populære turstier

Norges mest populære turstier

Fra Preikestolen og Trolltunga på Vestlandet til Besseggen i Sør-Norge

Mange turister velger å dra til Norge for å få med seg den vakre naturen vi har å by på her oppe i nord. Likevel er det mange av oss fastboende som ikke er flinke nok til å sette pris på den vakre og mektige naturen vi lever i. Du trenger som regel ikke se lengre enn utenfor inngangsdøren din, før du finner et vakkert turområde her i Norge. Landet vårt er fylt med vakker natur, og med det følger flotte turstier. Opplev Norges mest populære turstier og få minner for livet. Vi skal nå se på noen av de beste turstiene landet vårt har å by på, og håper dette inspirerer deg til å finne fram turskoene.

Preikestolen

I 2017 besøkte 280 000 mennesker fjellplatået på nordsiden av Lysefjorden i Rogaland. Her kan du nyte den spektakulære utsikten, selv om det til tiden kan bli litt vel folksomt. Det finnes flere gode turstier å velge mellom her, men pass på å følge merket sti. Kle deg også godt, for været skifter raskt.

Mest populær i sommerhalvåret er gåturen til Preikestolen som tar under to timer for dem som er vant til å gå i terreng. Dersom du ønsker å unngå de store mengdene med turister, anbefaler vi å gå turen om våren, da sommeren og høsten er høysesong for turisme.

Trolltunga

Som en av de mest populære turist-stiene, kan du ikke se bort fra at du må stå i kø for å komme ut på Trolltunga. Denne spektakulære fjellformasjonen tiltrekker seg tusenvis av skuelystne hvert eneste år, men er absolutt verdt å få med seg. Her kan du få minner for livet, og oppleve norsk natur på sitt beste.

Fra Skjeggedal tar turen cirka åtte timer tur/retur med Ringedalsvannet, som er 700 luftige meter under Trolltunga. Husk å kle deg godt, for været er uforutsigbart her også. Spesielt er det lurt med gode klær om du planlegger å nyte utsikten en stund før du begynner på turen ned igjen.

Besseggen

Når du når Besseggen sitter du igjen med følelsen av mestring etter å ha overkommet bratte stier. Dersom du er vant til å gå tur, er denne turen perfekt for deg. Er du dårlig til bens, bør nok turen vurderes nøye før du eventuelt setter i gang.

Turen over Besseggen går mellom Gjendesheim og Memurubu og byr på en vill utsikt utover Jotunheimen. Her anbefaler vi deg å ta med et kamera, for her kan du ta noen helt fantastiske bilder for å forevige turen.

Galdhøpiggen

Det går flere populære turstier til Galdhøpiggen, som er Norges høyeste fjell. Her kan du selv velge hvor turens utgangspunkt skal være, slik at du kan justere lengden og vanskelighetsgraden på turen etter eget ønske/ferdighetsnivå.

Fjellvett

Mange av Norges mest populære turstier går over fjell. Husk godt fjellvett og ha et bevisst forhold til valgene du tar før, under og etter turen. Husk blant annet at det aldri er for sent å snu, og at du alltid må melde fra til noen om hvor du skal gå. Forklar dem hvilken tursti du planlegger å gå på og husk å melde ifra om du går utenfor din planlagte rute. Det kan være lurt å lage seg en liste over nødvendig utsyr du behøver å ha med på turen, ved hjelp av denne listen er du sikker på at du ikke glemmer noe. Du trenger nødvendigvis ikke bruke mye penger på utstyr, mange velger å låne både av venner og familie. Dette er både økonomisk og miljøvennlig. Vi håper denne oversikten har gitt deg inspirasjon til å prøve ut noen ny turstier, kanskje allerede i sommer? God tur!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *