Skiferien i Norge

En guide til den perfekte skiferien i Norge.

Uansett hvor i Norge man ønsker å dra, vil man kunne finne ett sted som tilfredsstiller dine behov og ønsker. Om dere er barnefamilie, vennegjengen eller du er frikjører. Vil du finne bakker som passer deg. Og best av alt – det samme skistedet kan i de fleste tilfeller oppfylle alle ønsker. Vi ønsker oss gjerne litt av alt når vi drar på skiferier, og kun det beste er godt er nok.

Det har nemlig blitt helt vanlig at du på ett og samme skisted kan finne både barnebakker, familieområde, aktiviteter, løyper i forskjellig vanskelighetsgrad, og fantastisk terreng for frikjøring. I tillegg tilbyr alle servering, underholdning og overnatting. Med så mange valgmuligheter kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilket sted som passer perfekt til deg og dine behov. Vi vil derfor presentere noen av de største og mest kjente bakkene i Norge – og hva de kan tilby. Vi håper at denne artikkelen vil gjøre det letter for deg å velge ditt nye skiparadis.

Røldal – vill og vakker natur som tilbyr noe til enhver.

Ved Odda i Hordaland ligger Røldal skisenter, med sine 610 høydemeter er dette et allsidig skisted med bakker og natur som kan tilfredsstille de fleste ønsker. I tillegg til sine 7 heiser, er Røldal kjent for utrolig gode muligheter for frikjøring. Skientusiaster kommer fra fjernt og nær for å utfordre seg selv i Røldals kuperte, snødekte fjell og daler.

Så med andre ord kan dette stedet anbefales til de fleste, og med bakker som passer alle nivåer kan det lett bli en favoritt hos de fleste. Er du nybegynner, er dette det perfekte stedet å starte. Her kan du lære deg å stå på ski og leke deg i bakkene. I tillegg til sine flotte bakker, er Røldal viden kjent for sin ville vakre natur og mulighetene for frikjøring. En god utsikt slår aldri feil, hvert fall ikke når du står på ski.

Gaustad – Allsidig skisted for alle.

Ved majestetiske Gaustatoppen finner du Rjukan, og Gaustad skisted. I dette området er det lagt til rette for at både store og små, erfarne og nybegynnere kan ha en fin skiferie. Det er mil på mil med langrennsløyper, så vel som 13 heiser og bakker tilpasset alle. Derfor er dette det perfekte stedet for barnefamilier, her kan de yngste forelske seg i skikjøring og gjerne lære en ting eller to i sikre omgivelser.

Ikke alle liker det samme, sånn er det nå engang bare. Men på Gaustad er det altså områder og aktiviteter for de fleste. Det er både spesielle aktiviteter tilpasset barna, 85 km langrennsløyper og 35 km nedfart. Så om du er ute etter fart og spenning, eller en tur i skjønn natur i langrennssporet, vil Gaustad tilby deg akkurat det du ønsker. Det er lett å forstå hvorfor mange barnefamilier velger Gaustad som sitt skiparadis.

Kvitfjell – en mild kjempe, men også en utfordring i verdensklasse

Ca. 45 minutter nord for Lillehammer finner vi Kvitfjell. Der kan selv de mest erfarne få noe å bryne seg på. Denne bakken benyttes til World Cup i alpint, og kan kalle seg en bakke i verdensklasse. Det mange kanskje ikke vet er at det er 3 sider av fjellet som benyttes, og at de kan tilby bakker i alle nivåer.

I tillegg til sine 14 heiser, 854 høydemeter, og flere bakker i alle nivåer, kan du også i Kvitfjell finne langrennsløyper og aktiviteter som alle kan ha glede av. Er du glad i å stå på ski og søker etter nye utfordringer kan dette være det perfekte stedet for deg.

Hafjell – Skiparadis i Gudbrandsdalen.

Ca. 15 minutter nord for Lillehammer finner du Hafjell, Norges tredje største skisted. Dette er et velkjent skisenter med allsidige tilbud. Med sine 18 heiser, i forskjellige nivåer er det noe for alle her. Hafjell har også milevis med langrennsløyper, og er tilknyttet med Sjusjøen der løypene er så godt som uendelige. Derfor velger mange storfamilier å legge turen innom Hafjell, spesielt om erfaringsnivået i gruppen er litt ulikt. Her kan noen stå på langrenn, mens andre kan leke seg i bakken. Reiser du med en stor familie, eller en stor vennegjeng er altså Hafjell et godt valg.

Hemsedal, og Trysil – skiparadis i verdensklasse.

Hemsedal og Trysil er kanskje de to mest kjente skistedene i Norge. Dette skyldes ikke bare bakkene, men også det totale tilbudet med hyttefelt, servering og underholdningstilbud. Dette bidrar til at dette er ettertraktede skisteder for både store og små. Skisentrene tilbyr henholdsvis 20 heiser og 50 bakker (Hemsedal) og 31 heiser og 68 bakker (Trysil).

Er du ute etter en skikkelig skiferie med vennegjengen, er både Hemsedal og Trysil solide valg. Valgmulighetene er mange, og her vil du finne noe for ethvert behov og ønske.

Vi håper denne artikkelen er hjelpsom for alle som søker etter et nytt sted å stå på ski i vinter. Norge har mange skisteder, og det er ikke vanskelig å finne ditt perfekte skiparadis.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *